3D feliratozás zenére

Loading...
Címkék: , , , ,
Kategória: 3D trükkök  -  35 hozzászólás
3D feliratozás zenére

Ezt a technikát nagyon sok főcímben és reklámban használják mert látványos és érdekes módon mutatja be a szövegeket. Az effekt lényege abban van, hogy az After Effects képes a rétegeket 3D rétegként kezelni és egy központi kamera segítségével szabadon lehet mozogni ebben a virtuális térben.

A trükk egyszerű, mindössze arról van szó, hogy minden egyes mondatot és mondat részt külön rétegben készítesz el, ezeket elhelyezed “össze-vissza” a térben majd egy kamerával körbejárod a feliratokat. Leírva egyébként még bonyolultabbnak is tűnik mint amilyen valójában, szóval érdemes megnézned a tutorialt is.

Kiegészítésként fel lehet dobni az ilyen animációkat a mélységélesség és a motion blur effektekkel. A mélységélesség az amikor egy hagyományos jelenetnél azok a részek ahová nem fókuszálsz homályosabbak. Általában például a háttér. Minél kisebb a mélységélesség például egy közel lévő tárgyon annál homályosabb a háttér mögötte.

Az After Effects kamera eszközébe egy a funkció be van építve, csak be kell kapcsolni és be kell állítani, hogy hol legyen a fókusz, hol legyen éles a kép. A fókusz előtt és mögött lévő rétegek automatikusan homályosak lesznek, minél távolabb vannak a fókusztól annál homályosabbak. Mivel az emberi szem is hasonlóan ezért ezzel nagyon szép és életszerű animációkat lehet készíteni.

A motion blur pedig egy olyan eszköz amit szinte miden videóban fel lehet használni, ennek a lényege, hogy a mozgó rétegek,- jelen esetben a feliratok – elmosódnak a gyors mozgás miatt. Minél gyorsabban mozognak, annál jobban elmosódnak, mintha egy valódi kamerával vennéd fel a mozgást.

Apró kiegészítés: a tutorial felvételénél véletlenül bekapcsolva maradt, hogy a felbukkanó ablakok ne látszódjanak. Emiatt amikor megnyitok egy fájlt, importálok vagy komozíciót hozok létre akkor nem látni azok felnyíló ablakát. Bocs, de emiatt nem vettem újra a tutorialt, úgyis egyértelmű szerintem, hogy mi történik.

A film alatt hallható zene a Thornwill zenekar munkája.
Weboldaluk: http://www.thornwill.com

Oszd meg ezt a bejegyzést: