Lyuk a tenyérben

Lyuk a tenyérben

Ez az a filmtrükk ami kis kreativitással elképesztően sok módon felhasználható. Mi most egy kézen mutatjuk be, de szinte bármilyen felületen használhatod, arcon, hason, meg persze nem csak embereken, hanem tárgyakon is. Az egyszerű alap megoldás rengeteg remek lehetőséget ad látványos jelenetek készítéséhez. Nem kell hozzá más csak egy fúrógép és, hogy bírd a vért… 🙂

A trükk elkészítésének az első eleme az előkészítés, azaz, hogy a felvételed jól használható legyen. Ezt is bemutatjuk a videóban, látni fogod, hogy milyen egyszerű, bármelyik háztartásban meglévő eszközök segítségével megvalósíthatod. A felvételnél figyelj rá, hogy legyen olyan jeleneted is amikor még nincs a kamera előtt amit ki akarsz lyukasztani, mert a lyuk mögötti hátteret ezekből a jelenetekből tudod kinyerni.

Ezt követően jön az effektnek a trackerpontok lekövetése. Mi a videóban a Mocha eszközt használtuk, ez brutálisan szépen, gyorsan és pontosan dolgozik. Ezzel a megoldással egyszerűen tudsz majd plusz réteget tenni a videóra, ami pont úgy mozog mint az eredeti felvétel. Így tettünk például Bevel effektet és extra vért a felvételre. Ráadásul az Alpha Matte eszközzel és a Mocha által megadott adatokkal pár kattintással el tudod tünteni a markereket is a videódról.

Ha ezek megvannak akkor jön a zöld részek eltüntetése, azaz a Chroma Key. Mivel most egy pici, szépen előkészített, határozott körvonalú zöld részt kellett kivenni, ezért egyszerű volt, simán a Linear Color Key és az Inner/Outer Key elegendő volt hozzá.

Ez a tutorial is a CreaRec oldalunkon jelent meg néhány hónapja, érdemes körülnézned ott is:

A CreaRec Weboldala
A CreaRec Youtube csatornája
A CreaRec Facebook oldala

Oszd meg ezt a bejegyzést: