Tér létrehozás fotókból

Loading...
Címkék: , ,
Kategória: 3D trükkök,Alapok  -  16 hozzászólás
Tér létrehozás fotókból

Az első bejegyzésben egy egyszerű de hatásos módszert láthatsz arra, hogy miképp lehet egy hagyományos két dimenziós fotót úgy elhelyezni rétegenként, hogy térhatása legyen. Nagyon hasznos technika olyan animációk készítésénél amikor nem a teljesen élethű filmes térhatás a cél, hanem animációs betétre van szükség.

A trükk az After Effects rétegkezelésében van. Ha használtál már PhotoShop-ot akkor ismered, hogy egymás mellé-alá lehet elhelyezni rétegeket. Ezt itt is megteheted, ráadásul 3D-ben is mozgathatod a fotókat vagy akár a videókat is.

A tutorial azt mutatja be ahogy egy fotóból kivágom, maszkolom a fotón lévő elemeket úgy, hogy külön veszem a hátrébb lévő részeket. S ezeket a rétegeket eltolom egymás mögé a videóban, így amikor mozgatom a “kamerát” akkor elég életszerű térhatást kapok.

Vannak más módszerek is térhatás elérésére, ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabban elkészíthető módszer. Léteznek realisztikusabb is, teljesen életszerű, filmszerű megoldások is, főleg ha megvan a PhotoShop szoftver minimum CS4-es változata mert azzal együtt dolgozva fantasztikus dolgokra képes az AE. Ezekről majd később írok.

Oszd meg ezt a bejegyzést: