Tetoválás a semmiből

Loading...
Címkék: , , ,
Kategória: Mozgás követés  -  28 hozzászólás
Tetoválás a semmiből

Ha láttad a HEROES című sorozatot akkor biztosan ismerős lesz ez a kis effekt. Annyi történik a videón, hogy a modell hátán szép lassan, misztikusan megjelenik egy tetoválás csak úgy a semmiből.

A trükkben a nehezítés az, hogy a modell és a kamera folyamatosan mozog és tulajdonképpen ez a lényege is a bemutatónak amivel arra mutatok példát, hogy miképp lehet követni bizonyos pontokat egy filmben, hogy aztán utána egy új réteg azt a pontot kövesse.

Az eredeti filmben a modell hátán négy segédpont van, ezeknek a mozgását követi le a szoftver. S mivel a négy pont a térben mozog ezért a plusz réteg négy sarkát ezekhez a pontokhoz tudjuk igazítani. Azaz nem csak egyszerűen követi a plusz réteg a segéd pontot hanem a négy pont kiadja a perspektívát is így tényleg térben rá tudjuk helyezni az eredeti videóra a plusz réteget.

A tutorial bemutatja azt is egyúttal, hogy miképp lehet bizonyos mozgó dolgokat eltüntetni egy filmről, hiszen a négy segéd pontot is el kellett varázsolni miután a tetoválás már a helyén volt. A módszer használható egyébként bármi egyéb eltüntetésére is, bőrhibák vagy más oda nem illő elemeket vehetsz ki vele a videódból.

Végezetül, hogy ne csak úgy simán ott teremjen a tetoválás bemutatom azt az effektet is aminek olyan hatása van mintha kinőne a bőr alól, vagy mintha egy véraláfutás alakulna tetoválássá.

Fontos:

A Youtube jelenleg maximum 10 perces videókat enged feltölteni mi pedig tartjuk magunkat ahhoz, hogy minden anyagot az ő rendszerükön keresztül publikálunk. S mivel a tutorial kicsit hosszú lett ezért két részre kellett bontani. A fenti linken csak az első részt találod meg, a tutorial második részének megnyitásához kattints ide.

Mellesleg direkt a bejegyzés végére írtam ezt, csak, hogy szokjátok, hogy olvasni is kell az oldalt. 🙂

Oszd meg ezt a bejegyzést: